torstai 25. elokuuta 2011

Shampanjaa ja Kela-kusetusta.

Elämme kovia aikoja,tai ainakin niin kuulee monen suusta. Uskoisin että olemme eläneet kovia aikoja koko ajan,kovuus on vain jakaantunut ajan saatossa eri tavalla eri ihmisille. Tosin hyvän kuvan tämän hetken arvoista sai eilen tulleesta ohjelmasta jota pystyin katsomaan noin 10 minuuttia. Sen jälkeen oli pakko lopettaa koska pääni lähetti minulle itsetuhoon ja ehkä suurempaan massatuhoon johtavia viestejä.

Tällä hetkellä tavoiteltavia asioita on ulospäin hyvältä näyttävä elämä,huolimatta siitä mitä totuus oikeasti olisi. Ilman mieletöntä velkaa ei kannata tietyissä piireissä edes suutaan aukaista. Hiukset,ripset,kynnet,no oikeastaan koko kroppa pitää olla jotain muuta kuin se oikeasti on. Mielellään kirurgisesti avitettu. Ihmisten kusettaminen oman edun nimissä on ennemmin suotavaa kuin paheksuttavaa. Säännöt eivät ole samoja kaikille mutta tuohan on vanha totuus. Onnittelut heille jotka katsoivat koko ohjelman ja ette ole vangitttuina mistään vahingonteosta. Tuo pieni pätkä jonka näin ohjelmasta,oli koulukirja esimerkki nykypäivän asenteista.Kova,kylmä,tunteeton ja läpeensä p*sk*. Jos sanon että "kyllä olisi mukavaa jos ei oltaisi niin persoja tuolle rahalle,kiinnitettäisiin enemmän huomiota siihen mitä muuta on tarjolla",saan paheksuvampia katseita kun sanoisin juuri laittaneeni säkillisen kissanpentuja kuumaan uuniin.Jep,kovat on ajat...

Mutta,ei sorruta epätoivoon.Kaikki elämässä menee sykleinä ja uskonkin tälläisten arvojen kovuuden iskevän vielä kovin ihmisten kasvoille.Sen tapahtuessa toivonkin ihmisten nostavan katseensa navoistaan ja lompakoistaan. Sitä odotellessani saankin paljon hauskoja hetkiä "wanna be-kokoomuslaisten" kustannuksella ja toivon ettei scheisse roisku kovin laajalle kun tuo isku tapahtuu. Ja se kyllä tapahtuu.

Loppukevennykseksi kertoisin yhden osuvan esimerkin nykyarvoista.Kuulin tämän keskustelun käydyn junassa,ei kovin montaa päivää sitten. Siinä perheen äidit keskustelivat lastensa nykymuodista ja tulevista kouluvaatteista. Pakko oli ostaa kalliit nykymuodin mukaiset vaatteet (jotka todennäköisesti menevät rikki parin päivän kuluessa). Mikä pakko? No,ettei leimaudu koulussa. Eli kotona syödään ennemmin aaltopahvia kuin Jaana-Petteri leimautuisi koulussa.

Mistäs ne arvot ja opit loppupeleissä tuleekaan?

1 kommentti:

  1. pystyin katsomaan arviolta 2 minuuttia...yööööök

    VastaaPoista