perjantai 16. joulukuuta 2011

Kylän suurin kul,kul,kultakello...

Jälleen kerran vaalien alla joka paikassa näkyy mielipidemittauksia siitä kuka on tällä hetkellä suosituin ehdokas maamme presidentiksi. En tosin aivan ymmärrä miksi näitä mittauksia tehdään tai miten tuloksiin pitäisi suhtautua? Onko tarkoituksena se jos ei vielä tiedä ketä äänestää niin mittaukset antavat hyvää osviittaa? Eli jos haluaa kuulua enemmistöön,äänestää sitä ehdokasta joka on mittauksien kärjessä. Tai sitten junnu-urheilussa tuttua termiä käyttäen Fair Play-hengessä antaa äänen sille joka on vikana,ihan vain sen takia ettei sille vikalle tuu niin paha mieli.Ei sillä väliä onko ehdokkaan mielipiteet sitten vaikka aivan toisaalla kuin omat. Toisaalta jos äänestää pelkkien mielipidemittauksien mukaan niin ei niillä mielipiteillä tosin ole mitään väliä.

Tässä on demokratian hyvä ja huono puoli. Äänioikeutetut saavat äänestää miten haluavat. Ja se ketä äänestää,ei ole pakko kertoa. Tosin ihmettelen että miten meillä Suomessa voi olla niin paljon köyhiä,syrjäytyneitä,velkataakan alla eläviä ja muita vähemmän sosiaalisesti haluttuja ryhmiä kun kerran meidän suosituin puolue on oikeistolaisia kovia arvoja kannattava. Jos äänestystulos kertoo millaisia ihmisiä täällä asuu niin eihän meillä voi olla edellä mainittuja ihmisiä niin paljoa.Taitaa olla kommunististen viherpipertäjien aivopesupropagandaa.

Toinen mitä en ymmärrä, saati edes seuraa, on vaalikeskustelut. Siis sellaiset joissa kaikki ehdokkaat kilvan mittailevat retoriikalla ja nippelitiedolla kuka on paras. Jos kerran tälläiseen "äijämäiseen" mittailuun lähdetään,eikös tehtäis se old school-metodilla. Miehet ison pöydän reunaan, housut kinttuihin ja rakkauden työkalu pöydälle. Varmuudeksi lämmitetään huone 37 asteeseen ettei sitten kukaan voi sanoa että kovin kylmä täällä. Tulos ylös ja turvat tukkoon. Samaahan noilla paneelikeskusteluilla haetaan,niissä on vaan enemmän ääntä. Tasa-arvon nimissä naisehdokkaat voi vaikka kokeilla kuinka pitkälle pingispallo lentää tai montako tussia pysyy rauhasten alla. Jos haluaa selvittää ehdokkaiden näkemyksiä asioista,kannattaa omassa rauhassa tutustua heidän nettisivuihin.

Kaikesta huolimatta odotan tulevia vaaleja mielenkiinnolla. Oma ehdokas on selvillä ilman yhtäkään mittausta tai keskustelua seuraamatta. Ja kannattaa muistaa että jos ei sopivaa ehdokasta ei löydy,aina voi äänestää tyhjää. Sekin on parempi kuin kirkkoveneelle äänen antaminen. Ja toisaalta kannattaa myös muistaa että jos kaikesta kovasta työstä huolimatta rahat eivät meinaa riittää seuraavaan palkkapäivään,ei kannata sitten itkeä jos äänestää puoluetta tai sen edustajaa joka kannattaa veronkevennyksiä jotka hyödyttävät rikkaita ja leikkaa sosiaalimenoja. Silloin saa juuri sitä mitä on tilannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti